Na 14 dienstjaren op een assurantiekantoor te Venlo, besloten Jan en Marian Minten om zich als zelfstandig ondernemer in America te vestigen. Jan Minten Assurantiën was op 1 januari 1992 een feit.  Jan en Marian wisten dit kantoor in een aantal jaren goed op de kaart te zetten, waardoor hun zoon John op 1 januari 1999 toe kon treden in de Vennootschap. Dit was voor Marian een goed moment om zich iets meer terug te trekken na de drukke jaren van opstart. Het kantoor werd in 2000 voor de 1e maal verbouwd en volledig geautomatiseerd, waardoor de mogelijkheden m.b.t. aanloop en service, groter werden. Door de gestage groei in zowel binnen als buitendienst, hebben we op 1 oktober 2007 Maarten Keijsers gevraagd om deel te nemen in de Vennootschap, welke voor hem ook een grote uitdaging leek.
In 2008 is het kantoor door ruimtegebrek voor de 2e maal verbouwd, en is er veel tijd en energie gestoken in een nieuwe opzet van administratie, waardoor efficiënter gewerkt kon worden en weer veel tijd vrijkwam voor onderhoud van de verzekeringsportefeuille.
Jan Minten Assurantiën is in ruim 20 jaar tijd uitgegroeid tot een professioneel assurantiekantoor en heeft specialistische kennis op gebied van verzekeringen zowel in de particuliere als zakelijke markt. Ook adviseren ze in hypotheken en geldleningen.

John Minten: particuliere en bedrijfsmatige verzekeringen / hypotheken / zorgverzekeringen

Contact: john@janminten.nl

Maarten Keijsers: particuliere en bedrijfsmatige verzekeringen / hypotheken / zorgverzekeringen

Contact: maarten@janminten.nl

Jan Minten : schadebehandeling

Contact: schade@janminten.nl

Wilma van den Munckhof: administratief en commercieel medewerker

Contact: wilma@janminten.nl